Κολοκύθια γεμιστά αυγολέμονο

7
3493

Υλικά:

  • 10 κολοκύθια
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλ. ρύζι καρολίνα
  • 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια
Εκτέλεση:

  • Πλένουμε τα κολοκύθια,κόβουμε τις άκρες και αδειάζουμε το εσωτερικό τους με το ειδικό εργαλείο
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά,το μισο φλιτζάνι λάδι,το κρεμμύδι,το ρύζι.τον άνηθο,το μαιντανό,αλάτι,πιπέρι και ζυμώνουμε
  • Γεμίζουμε με το μείγμα τα κολοκύθια και τα τοποθετούμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα.Αν μας περισσέψει γέμιση πλάθουμε γιουβαρλάκια και τα βάζουμε πάνω απο τα γεμισμένα κολοκύθια
  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο,2 ποτήρια νερό,αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά,προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά απο το ζουμί της κατσαρόλας.Περιχύνουμε το φαγητό με το αυγολέμονο και ανακινούμε την κατσαρόλα ώστε να πάει παντού