Υλικά:
- 1 πακέτο κανελόνια(αυτά που δεν θέλουν βράσιμο)
- 750γρ κιμά μοσχαρίσιο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 ποτηράκι κρασί λευκό
- 1 κ.σ πελτέ
- 2 ξυλάκια κανέλα
- Αλάτι-πιπέρι
- 200γρ τριμμένο κεφαλοτύρι(ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας)
για την σάλτσα
- 1 κουτί ντοματοχυμό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το 1/2 φλιτζάνι λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί
- Προσθέτουμε τον κιμά και τον γυρνάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να σοταριστεί
- Σβήνουμε με το κρασί,βάζουμε τα ξύλακια κανέλας,τον πελτέ,αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου
- Αφήνουμε τον κιμά να κρυώσει καλά και τον ανακατεύουμε με το τριμμένο τυρί
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο
- Προσθέτουμε την ντομάτα,αλάτι,πιπέρι και ένα ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά
- Γεμίζουμε προσεκτικά τα κανελόνια με τον κιμά,τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ και περιχύνουμε με την σάλτσα
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα κανελόνια
- Σερβίρουμε με μπόλικο τριμμένο τυρί
Tip: Η σάλτσα μας θα πρέπει να είναι αραιή όταν θα την ρίξουμε στο πυρέξ ώστε να καλύπτει τα κανελόνια