Καλαμποκόψωμο

0
1569

Υλικά:

  • 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200γρ καλαμποκάλευρο + λίγο ακόμα για πασπάλισμα
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 κ.σ ζάχαρη
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κούπα περίπου χλιαρό νερό
Εκτέλεση:


  • Ανακατεύουμε τα αλεύρια,την ζάχαρη,την μαγιά και το αλάτι
  • Κανουμε μια λακούβα και στην μέση βάζουμε το λάδι και λίγο λίγο το νερό ζυμώνοντας μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει
  • Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει για 1 1/2-2 ώρες
  • Πλάθουμε σε 1 ή περισσότερα καρβελάκια,τοποθετούμε σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει λαδόκολλα,πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο και ξαναφουσκώνουμε για 30 λεπτά
  • Χαράζουμε το ψωμί με ένα μαχαίρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου
Πηγή συνταγής: http://www.radicio.com/