Υλικά:
- 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200γρ καλαμποκάλευρο + λίγο ακόμα για πασπάλισμα
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1 κ.σ ζάχαρη
- 1 κ.γ αλάτι
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 1/2 κούπα περίπου χλιαρό νερό
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε τα αλεύρια,την ζάχαρη,την μαγιά και το αλάτι
- Κανουμε μια λακούβα και στην μέση βάζουμε το λάδι και λίγο λίγο το νερό ζυμώνοντας μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει
- Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει για 1 1/2-2 ώρες
- Πλάθουμε σε 1 ή περισσότερα καρβελάκια,τοποθετούμε σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει λαδόκολλα,πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο και ξαναφουσκώνουμε για 30 λεπτά
- Χαράζουμε το ψωμί με ένα μαχαίρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου
Πηγή συνταγής: http://www.radicio.com/