Υλικά:
- 750γρ κιμά μοσχαρίσιο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο μαιντανό
- 1/2 φλ. τσαγιού ρύζι
- 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- 2 λεμόνια
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 μεγάλες πατάτες
Εκτέλεση:
- Σε μια λεκανίτσα βάζουμε τον κιμά το κρεμμύδι,τον μαιντανό,το ρύζι και 1 κ.σ χυμό λεμονιού και τα ζυμώνουμε καλά
- Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα
- Προσθέτουμε τις πατάτες,το ελαιόλαδο,σκεπάζουμε με νερό,αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει
- Χτυπάμε τα 2 αυγά με τον χυμό του λεμονιού,προσθέτουμε ζουμάκι απο την κατσαρόλα συνεχίζοντας το χτύπημα και περιχύνουμε με το αυγολέμονο τα γιουβαρλάκια
- Ανακινούμε καλά την κατσαρόλα για να πάει παντού το αυγολέμονο