Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

0
2058

Υλικά:

  • 750γρ κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο μαιντανό
  • 1/2 φλ. τσαγιού ρύζι
  • 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 μεγάλες πατάτες
Εκτέλεση:

  • Σε μια λεκανίτσα βάζουμε τον κιμά το κρεμμύδι,τον μαιντανό,το ρύζι και 1 κ.σ χυμό λεμονιού και τα ζυμώνουμε καλά
  • Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα
  • Προσθέτουμε τις πατάτες,το ελαιόλαδο,σκεπάζουμε με νερό,αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει
  • Χτυπάμε τα 2 αυγά με τον χυμό του λεμονιού,προσθέτουμε ζουμάκι απο την κατσαρόλα συνεχίζοντας το χτύπημα και περιχύνουμε με το αυγολέμονο τα γιουβαρλάκια
  • Ανακινούμε καλά την κατσαρόλα για να πάει παντού το αυγολέμονο