Υλικά:
- 500γρ γίγαντες
- 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε λεπτές φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 καρότο τριμμένο
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
- 200γρ φέτα χοντροτριμμένη
- 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κονσέρβα ντοματάκια κον κασέ
- 1 κουτί ντοματοχυμό
- Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βάζουμε τους γίγαντες απο βραδύς σε ένα μπολ με νερό
- Τους σουρώνουμε,τους ξεπλένουμε καλά και τους βράζουμε σε μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν
- Τους σουρώνουμε και τους βάζουμε σε ένα πυρέξ
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθούν
- Προσθέτουμε το σκόρδο και το καρότο και τα γυρνάμε στην κατσαρόλα για 1-2 λεπτά ακόμα
- Ρίχνουμε το κον κασέ,τον ντοματοχυμό,1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό,αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε την σάλτσα για 10 λεπτά
- Αποσύρουμε απο την φωτιά προσθέτουμε τον άνηθο και τον μαιντανό και ανακατεύουμε
- Περιχύνουμε τους γίγαντες με την σάλτσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά
- Βγάζουμε απο τον φούρνο πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με την φέτα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια