Φουρνιστό μακαρονάκι με κιμά

0
5507

Υλικά:

  • 500γρ κιμά μοσχαρίσιο
  • 350γρ κοφτό μακαρονάκι
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 200γρ τυρί τριμμένο
  • 1 κ.σ πελτέ
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη ή 1 φλ. τσαγιού ντοματοχυμό
  • Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:


  • Σε μια κατσαρόλα με νερό ρίχνουμε τον κύβο λαχανικών
  • Μόλις λιώσει και το νερό πάρει βράση ρίχνουμε το μακαρονάκι και το βράζουμε σύμφωνα με τον χρόνο βρασμού της συσκευασίας
  • Το σουρώνουμε και κρατάμε 2 κουτάλες απο το ζουμί που έβρασαν τα μακαρόνια
  • Σε ένα αλλο σκεύος βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο και την πιπεριά Φλωρίνης μέχρι να μαραθούν
  • Προσθέτουμε τον κιμά και τον ανακατεύουμε για λίγα λεπτά ακόμα
  • Ρίχνουμε τον πελτέ,τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι,πιπέρι,την ζάχαρη,το ζουμί που κρατήσαμε απο τα μακαρόνια και σιγοβράζουμε μέχρι να σωθούν τα ζουμιά και να μείνει με το λάδι.Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαιντανό
  • Βάζουμε σε ένα βαθύ μέτριο πυρέξ τα μακαρονάκια,τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο,πασπαλίζουμε με το μισό τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε καλά
  • Από πάνω απλώνουμε τον κιμά σε όλη την επιφάνεια,πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσει το τυρί
Πηγή συνταγής: Ντίνα Νικολάου