Υλικά:
- 500γρ φασόλια χοντρά
- 3-4 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
- 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 κ.σ πελτέ
- Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βάζουμε τα φασόλια απο βραδύς σε μπόλικο νερό να φουσκώσουν
- Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσουν για 40 λεπτά περίπου να μαλακώσουν ελαφρά και πετάμε το πρώτο νερό
- Βάζουμε στην κατσαρόλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά,το λάδι,τον πελτέ,τα φασόλια,αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν και λίγο ακόμα
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια και τα καρότα και να χυλώσει η σάλτσα μας.Αν χρειαστεί κατά την διάρκεια προσθέτουμε λίγο νερό