Φασολάδα

2
1972

Υλικά:

  • 500γρ φασόλια χοντρά
  • 3-4 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ πελτέ
  • Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:

  • Βάζουμε τα φασόλια απο βραδύς σε μπόλικο νερό να φουσκώσουν
  • Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσουν για 40 λεπτά περίπου να μαλακώσουν ελαφρά και πετάμε το πρώτο νερό
  • Βάζουμε στην κατσαρόλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά,το λάδι,τον πελτέ,τα φασόλια,αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν και λίγο ακόμα
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια και τα καρότα και να χυλώσει η σάλτσα μας.Αν χρειαστεί κατά την διάρκεια προσθέτουμε λίγο νερό