Υλικά:
- 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1 κ.γ αλάτι
- 1 κ.γ ζάχαρη
- 5 κ.σ ελαιόλαδο
- λίγες σταγόνες ξύδι
- 20 ελιές κομμένες στα τέσσερα
- Χλιαρό νερό(όσο πάρει)
Εκτέλεση:
- Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι,την μαγιά και την ζάχαρη και ανακατεύουμε
- Κάνουμε μια λακούβα και στην μέση ρίχνουμε το ελαιόλαδο,το ξύδι,το αλάτι και λίγο νερό
- Παίρνουμε λίγο λίγο το αλεύρι απο τα πλάγια και ζυμώνουμε προσθέτοντας σιγά σιγά νερό μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια
- Προσθετουμε τις ελιές και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να πάνε παντού
- Λαδώνουμε ελαφρά το ζυμάρι,το σκεπάζουμε με πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες
- Πλάθουμε το ελιόψωμο σε ένα μεγάλο καρβέλι,το τοποθετούμε στο ταψί αφου πρώτα στρώσουμε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά
Πηγή συνταγής: mara’s cook revolution