Ελιόψωμο

0
1090

Υλικά:

  • 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 1 κ.γ ζάχαρη
  • 5 κ.σ ελαιόλαδο
  • λίγες σταγόνες ξύδι
  • 20 ελιές κομμένες στα τέσσερα
  • Χλιαρό νερό(όσο πάρει)
Εκτέλεση:


  • Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι,την μαγιά και την ζάχαρη και ανακατεύουμε
  • Κάνουμε μια λακούβα και στην μέση ρίχνουμε το ελαιόλαδο,το ξύδι,το αλάτι και λίγο νερό
  • Παίρνουμε λίγο λίγο το αλεύρι απο τα πλάγια και ζυμώνουμε προσθέτοντας σιγά σιγά νερό μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια
  • Προσθετουμε τις ελιές και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να πάνε παντού
  • Λαδώνουμε ελαφρά το ζυμάρι,το σκεπάζουμε  με πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες
  • Πλάθουμε το ελιόψωμο σε ένα μεγάλο καρβέλι,το τοποθετούμε στο ταψί αφου πρώτα στρώσουμε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά
Πηγή συνταγής: mara’s cook revolution