Ψωμί ολικής άλεσης

0
983

Υλικά:

  • 550γρ αλεύρι ολικής
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 330ml μπύρα
  • 120ml χλιαρό νερό
  • 2 κ.γ αλάτι
  • Λίγο καλαμποκάλευρο για πασπάλισμα
Εκτέλεση


  • Σε μια λεκάνη βάζουμε το νερό,την μαγιά και μισό φλιτζάνι απο το αλεύρι.Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά,σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε για μισή ώρα
  • Προσθέτουμε την μπύρα,το αλάτι και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να εχουμε ένα ζυμάρι που να κολλάει ελαφρά
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει για 2 ώρες
  • Σε αλευρωμένη επιφάνεια,για να μην κολλάει,πλάθουμε το ζυμάρι σε καρβέλι ή φρατζόλα και το τοποθετούμε σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και έχουμε πασπαλίσει με καλαμποκάλευρο.Πασπαλίζουμε και απο πάνω με καλαμποκάλευρο
  • Το αφήνουμε να φουσκώσει για άλλα 40 λεπτά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου