Κρεατόσουπα

Μοσχαρι, Σουπες, Συνταγες, Συνταγες με

Υλικά:

  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
  • 4 πατάτες
  • 4 καρότα
  • Σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ολόκληρο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 1/2 κ.σ πελτέ ντομάτας
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση:


  • Πλένουμε καλά το κρέας και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που να το σκεπάζει
  • Βράζουμε το κρέας για 1 1/2 ώρα ξαφρίζοντας ανά διαστήματα το νερό με μια τρυπητή κουτάλα
  • Καθαρίζουμε τα καρότα,τις πατάτες και το κρεμμύδι και τα ρίχνουμε ολόκληρα ή σε κομμάτια στην κατσαρόλα με το κρέας
  • Προσθέτουμε το σέλινο,τον πελτέ το λάδι,αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για άλλη 1 – 1 1/2 ώρα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να είναι έτοιμο το μοσχάρι
  • Σερβίρουμε την σούπα ζεστή και το κρέας με τα λαχανικά σε μεγάλη πιατέλα ξεχωριστά
Tip:Μπορούμε λίγο πριν το τέλος να προσθέσουμε λίγο ρύζι γλασέ ή κριθαράκι ή τραχανά και να συνεχίσουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν.Εναλλακτικά μπορούμε να ετοιμάσουμε το ρύζι ή το ζυμαρικό ξεχωριστά και να το σερβίρουμε σε ξεχωριστό μπολ δίπλα απο την σούπα ώστε να μπορεί όποιος επιθυμεί να προσθέσει στο πιάτο του
Διαβάστε περισσοτερα
Loading...

One thought on “Κρεατόσουπα

Leave a Reply