Σπανακοτυρόπιτα με φύλλο χωριάτικο!
Υλικά:
Για το φύλλο
- 750γρ αλεύρι
- 1 ποτηράκι κρασιού λάδι
- 1 κ.γ κοφτό αλάτι
- 2 κ.σ ξύδι
- νερό(όσο πάρει)
Για την γέμιση
- 1/2 κιλό σπανάκι
- 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
- 5 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 ματσάκι άνηθο
- 500 γρ φέτα
- Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι,το λάδι και το ξύδι
- Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό ζυμώνοντας μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη που να ξεκολλάει απο τα χέρια
- Χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε 6 μπάλες,τις πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και τις αφήνουμε ξανά στην λεκάνη
- Σε μια άλλη λεκάνη βάζουμε το σπανάκι πλυμένο και ψιλοκομμένο,τα κρεμμύδια,την φέτα,τον άνηθο,αλάτι και πιπέρι
- Τα τρίβουμε όλα μαζί καλά με τα χέρια μας μέχρι να κάτσει το σπανάκι
- Ανοίγουμε τα φύλλα μας με τον πλάστη ένα ένα πασπαλίζοντας συχνά με λίγο αλεύρι
- Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τα 3 φύλλα(λαδώνουμε το καθένα ξεχωριστά)
- Απλώνουμε την μισή γέμιση,τοποθετούμε 1 φύλλο και τελειώνουμε με την υπόλοιπη γέμιση
- Στρώνουμε τα τελευταία 2 φύλλα και διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα
- Χαράσουμε την πίτα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μια ωρα περίπου,μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια