Σπανακοτυρόπιτα με φύλλο χωριάτικο

2
11800
Σπανακοτυρόπιτα
Σπανακοτυρόπιτα με φύλλο χωριάτικο!

Υλικά:

Για το φύλλο

  • 750γρ αλεύρι
  • 1 ποτηράκι κρασιού λάδι
  • 1 κ.γ κοφτό αλάτι
  • 2 κ.σ ξύδι
  • νερό(όσο πάρει)
Για την γέμιση
  • 1/2 κιλό σπανάκι
  • 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 500 γρ φέτα
  • Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

    • Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι,το λάδι και το ξύδι
    • Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό ζυμώνοντας μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη που να ξεκολλάει απο τα χέρια
    • Χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε  6 μπάλες,τις πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και τις αφήνουμε ξανά στην λεκάνη
    • Σε μια άλλη λεκάνη βάζουμε το σπανάκι πλυμένο και ψιλοκομμένο,τα κρεμμύδια,την φέτα,τον άνηθο,αλάτι και πιπέρι
    • Τα τρίβουμε όλα μαζί καλά με τα χέρια μας μέχρι να κάτσει το σπανάκι
    • Ανοίγουμε τα φύλλα μας με τον πλάστη ένα ένα πασπαλίζοντας συχνά με λίγο αλεύρι
    • Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τα 3 φύλλα(λαδώνουμε το καθένα ξεχωριστά)
    • Απλώνουμε την μισή γέμιση,τοποθετούμε 1 φύλλο και τελειώνουμε με την υπόλοιπη γέμιση
    • Στρώνουμε τα τελευταία 2  φύλλα και διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα
    • Χαράσουμε την πίτα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μια ωρα περίπου,μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια