Φοκάτσια(focaccia) με ζαμπόν και τυρί

0
9564

 

Υλικά:

  • 300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300ml γάλα χλιαρό
  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ μαγιά
  • 2 κ.γ αλάτι
  • 1 κ.γ ζάχαρη
  • 6 φέτες ζαμπόν
  • 6 φέτες τυρί
  • Σουσάμι
Εκτέλεση:


    • Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα,την ζάχαρη,την μαγιά και ανακατεύουμε
    • Προσθέτουμε τα αυγά,το λάδι,το αλεύρι και το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένας σφικτός χυλός χωρίς σβόλους
    • Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι 24εκ περίπου και ρίχνουμε το μισό μείγμα
    • Στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια το ζαμπόν και το τυρί και από πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα
    • Το στρώνουμε καλά με ένα κουτάλι,πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς,μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια