Κιμαδόπιτα λαχταριστή !!
Υλικά:
- 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
- 750γρ κιμά μοσχαρίσιο
- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια τριμμένα
- 8 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ
- 5 αυγά
- 250-300γρ φέτα τριμμένη
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο+ για το άλειμμα των φύλλων
- Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
- Ζεσταίνουμε το μισό φλιτζάνι λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια
- Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για λίγα λεπτά ακόμα
- Ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό,αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι ο κιμάς να μείνει με το λάδι
- Αποσύρουμε από την φωτιά,προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο,ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει
- Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και τα ρίχνουμε στο μείγμα
- Σε ένα μεγάλο λαδωμένο ταψί στρώνουμε τα μισά φύλλα,επίσης λαδωμένα ένα ένα
- Στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια την γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα αφού τα λαδώσουμε καλά
- Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια,ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στον αέρα στους 200 μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια.Περίπου 35 λεπτά