Κιμαδόπιτα

0
9575
Κιμαδόπιτα
Κιμαδόπιτα λαχταριστή !!

Υλικά:

  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
  • 750γρ κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια τριμμένα
  • 8 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ
  • 5 αυγά
  • 250-300γρ φέτα τριμμένη
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο+ για το άλειμμα των φύλλων
  • Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:


    • Ζεσταίνουμε το μισό φλιτζάνι λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια
    • Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για λίγα λεπτά ακόμα
    • Ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό,αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι ο κιμάς να μείνει με το λάδι
    • Αποσύρουμε από την φωτιά,προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο,ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει
    • Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και τα ρίχνουμε στο μείγμα
    • Σε ένα μεγάλο λαδωμένο ταψί στρώνουμε τα μισά φύλλα,επίσης λαδωμένα ένα ένα
    • Στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια την γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα αφού τα  λαδώσουμε καλά
    • Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια,ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στον αέρα στους 200 μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια.Περίπου 35 λεπτά