Σοκολατένιος κορμός

0
1867

By Νίκη Τσαρνα

Υλικά:

  • 400γρ γάλα ζαχαρούχο
  • 180γρ γάλα φρέσκο
  • 175γρ κρέμα γάλακτος
  • 170γρ κουβερτούρα
  • 1 φλ. τσαγιού χοντροκομμένα φουντούκια(ή άλλο ξηρό καρπό)
  • 25γρ κακάο
  • 3/4 απο ένα πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • 1/2 κ.γ καφέ εσπρέσο
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • 5 κ.γ κορν φλάουρ
  • 1 βανίλια
Εκτέλεση:


  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ζαχαρούχο,το φρέσκο γάλα και την κρέμα γάλακτος.Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει μια βράση και αποσύρουμε απο την φωτιά
  • Προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια,το κακάο,την βανίλια,τον καφέ,το αλάτι και ανακατεύουμε καλά για να ενσωματωθούν τα υλικά
  • Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε κουταλιές νερό και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.Την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς
  • Σπάμε μέσα τα μπισκότα και τους ξηρούς καρπούς,αδειάζουμε το μείγμα σε λαδόκολλα,το τυλίγουμε σε σαλάμι και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πριν σερβίρουμε
Πηγή συνταγής: http://cookeatup.com/