By Νίκη Τσαρνα
Υλικά:
- 400γρ γάλα ζαχαρούχο
- 180γρ γάλα φρέσκο
- 175γρ κρέμα γάλακτος
- 170γρ κουβερτούρα
- 1 φλ. τσαγιού χοντροκομμένα φουντούκια(ή άλλο ξηρό καρπό)
- 25γρ κακάο
- 3/4 απο ένα πακέτο μπισκότα πτι μπερ
- 1/2 κ.γ καφέ εσπρέσο
- 1/2 κ.γ αλάτι
- 5 κ.γ κορν φλάουρ
- 1 βανίλια
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ζαχαρούχο,το φρέσκο γάλα και την κρέμα γάλακτος.Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει μια βράση και αποσύρουμε απο την φωτιά
- Προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια,το κακάο,την βανίλια,τον καφέ,το αλάτι και ανακατεύουμε καλά για να ενσωματωθούν τα υλικά
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε κουταλιές νερό και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.Την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς
- Σπάμε μέσα τα μπισκότα και τους ξηρούς καρπούς,αδειάζουμε το μείγμα σε λαδόκολλα,το τυλίγουμε σε σαλάμι και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πριν σερβίρουμε
Πηγή συνταγής: http://cookeatup.com/