By Νίκη Τσαρνα
Υλικά:
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 4 αυγά
- Ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού ή 2 βανίλιες
- Μαρμελάδα φράουλα(ή άλλη μαρμελάδα της αρεσκείας σας)
- Γλάσο σοκολάτας ή σιρόπι ή frosting μαρέγκας για την επικάλυψη
- Ξηρούς καρπούς κοντροκομμένους,τρούφα κλπ για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν
- Προσθέτουμε το αλεύρι και το ξύσμα ή τις βανίλιες και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα
- Βάζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε ένα ταψάκι,τη βουτυρώνουμε ελαφρά(για να ξεκολλήσει εύκολα το παντεσπάνι) αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου
- Βγάζουμε απο το φούρνο το σκεπάζουμε με μια υγρή πετσέτα και μόλις κρυώσει λίγο του απλώνουμε μαρμελάδα και το τυλίγουμε σε ρολό
- Το περιχύνουμε με γλάσο σοκολάτας ή frosting μαρέγκας και πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς,τρούφα κλπ