Πρόκειται για μια Ιταλική νοστιμιά!Η πολέντα είναι ένα συνοδευτικό με βασικό συστατικό το καλαμποκάλευρο και υπάρχουν δυο τρόποι σερβιρίσματος.Ή σταματάμε στο πρώτο στάδιο παρασκευής και σερβίρουμε την πολέντα σας πουρέ ή μόλις παγώσει καλά κόβουμε σε κομματάκια και τηγανίζουμε.Και οι δυο εκδοχές καταπληκτικές!
Υλικά:
- 1500ml φρέσκο γάλα
- 300γρ καλαμποκάλευρο
- 1 κύβο λαχανικών
- 100γρ βούτυρο
- 150γρ παρμεζάνα τριμμένη
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με τον κύβο λαχανικών να ζεσταθεί
- Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει και να γίνει όπως ο πουρές πατάτας.Αν πήξει πολύ προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμα
- Αποσύρουμε από την φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο,φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά
- Σερβίρουμε ιδανικά ως συνοδευτικό κρέατος ή ψαριού
Tip: Μπορούμε μόλις προσθέσουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα να απλώσουμε το μείγμα σε ένα μέτριο ταψάκι και το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει και σφίξει καλά.
Το κόβουμε σε παραλληλόγραμμα κομματάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν
Πηγή συνταγής:Άκης Πετρετζίκης