Πεϊνερλάκια έυκολα και πεντανόστιμα απο την Νίκη Τσαρνα!
Υλικά:
Για την ζύμη
- 1 φλ. τσαγιού γάλα εβαπορέ
- 1 φλ. τσαγιού νερό
- 2 1/2 κ.γ ξηρή μαγιά
- 1 κ.γ κοφτό αλάτι
- Αλέυρι όσο πάρει(περίπου 1 κιλό)
Για την γέμιση
- Διάφορα τριμμένα τυρία,αλλαντικά,πιπεριές,σάλτσα ντομάτας,μανιτάρια ή μαγειρεμένο κιμά και ότι άλλο τραβάει η όρεξη σας.
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα,το νερό,την μαγιά,το αλάτι και ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια
- Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 30 λεπτά
- Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και τα ανοίγουμε σε οβάλ σχήμα σαν βάρκα
- Βάζουμε την γέμιση της αρεσκείας μας αφήνοντας κενό γύρω γύρω για να τυλιχτεί
- Τυλίγουμε ελαφρά το ζυμάρι και διατηρούμε το σχήμα
- Τοποθετούμε τα πεϊνερλί σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου
Πηγή συνταγής: Συνταγές της παρέας