Πεϊνερλάκια

0
7316
Πεϊνερλάκια έυκολα και πεντανόστιμα απο την Νίκη Τσαρνα!

Υλικά:

Για την ζύμη

  • 1 φλ. τσαγιού γάλα εβαπορέ
  • 1 φλ. τσαγιού νερό
  • 2 1/2 κ.γ ξηρή μαγιά
  • 1 κ.γ κοφτό αλάτι
  • Αλέυρι όσο πάρει(περίπου 1 κιλό)
Για την γέμιση
  • Διάφορα τριμμένα τυρία,αλλαντικά,πιπεριές,σάλτσα ντομάτας,μανιτάρια ή μαγειρεμένο κιμά  και ότι άλλο τραβάει η όρεξη σας.
Εκτέλεση:


  • Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα,το νερό,την μαγιά,το αλάτι και ανακατεύουμε
  • Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια
  • Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 30 λεπτά
  • Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και τα ανοίγουμε σε οβάλ σχήμα σαν βάρκα
  • Βάζουμε την γέμιση της αρεσκείας μας αφήνοντας κενό γύρω γύρω για να τυλιχτεί
  • Τυλίγουμε ελαφρά το  ζυμάρι και διατηρούμε το σχήμα
  • Τοποθετούμε τα πεϊνερλί σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου
Πηγή συνταγής: Συνταγές της παρέας