Η Ντίνα Λούδας μας έφτιαξε μια σούπερ πανακότα σερβιρισμένη με φρούτα του δάσους
Υλικά:
- 500γρ κρέμα γάλακτος
- 500γρ γάλα
- 100γρ ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 8 φύλλα ζελατίνη
- Σιρόπι,καραμέλα,φρούτα του δάσους για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος,το γάλα,την ζάχαρη,την βανίλια και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς
- Κατεβάζουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε την ζελατίνη αφού πρώτα την έχουμε μουλιάσει 1-2 λεπτά σε νερό
- Μοιράζουμε το μείγμα σε μπολ,φόρμες ή ποτηράκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 10 ώρες
- Σερβίρουμε με σιρόπι ή καραμέλα
Tip: Ενας πολύ ωραίος τρόπος σερβίρίσματος ειναι τα φρούτα του δάσους.Ανα βρούμε κατεψυγμένα τα βάζουμε σε ένα κατσαρόλακι μέ 2 κ.σ ζάχαρη,μέχρι να λιώσει καλά και το ρίχνουμε πάνω στην πανακότα