Μπριζόλες χοιρινές λεμονάτες με πατάτες στην κατσαρόλα

1
21459

Υλικά:

  • 4-5 χοιρινές μπριζόλες
  • 8 μέτριες πατάτες κομμένες σε μεγαλούτσικα κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 2 λεμόνια
  • 1 κ.σ μουστάρδα
  • 1 κ.γ μέλι
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • Ρίγανη
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:


  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι  το σκόρδο και τις μπριζόλες  απο τις δυο πλευρές
  • Ρίχνουμε τις πατάτες,σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι,τα φύλλα δάφνης και ρίγανη
  • Χτυπάμε στο μούλτι το χυμό των λεμονιών,την μουστάρδα,το μέλι,περιχύνουμε το φαγητό,προσθέτουμε νερό ίσα να σκεπαστούν οι πατάτες και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας 1 ώρα περίπου