Υλικά:
- 4-5 χοιρινές μπριζόλες
- 8 μέτριες πατάτες κομμένες σε μεγαλούτσικα κομμάτια
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- 2 λεμόνια
- 1 κ.σ μουστάρδα
- 1 κ.γ μέλι
- 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- Ρίγανη
- 2 φύλλα δάφνης
- Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και τις μπριζόλες απο τις δυο πλευρές
- Ρίχνουμε τις πατάτες,σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι,τα φύλλα δάφνης και ρίγανη
- Χτυπάμε στο μούλτι το χυμό των λεμονιών,την μουστάρδα,το μέλι,περιχύνουμε το φαγητό,προσθέτουμε νερό ίσα να σκεπαστούν οι πατάτες και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας 1 ώρα περίπου