Μπριζόλες αλα κρεμ με μανιτάρια

0
8293
Πεντανόστιμες μπριζόλες αλα κρεμ με μανιτάρια απο την Ντίνα Λούδας!!
Yλικά:
  • 3-4 μπριζόλες χοιρινές ή μοσχαρίσιες(μεσαίου μεγέθους)
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Λάδι ή βούτυρο για τηγάνισμα

Για την σάλτσα

  • 1 κρεμύδι ξερό τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 200γρ κρέμα γάλακτος
  • 1 κύβο λαχανικών(προαιρετικά)
  • 2 κ.σ αλεύρι
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Λίγο λάδι
Εκτέλεση:


  • Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκορδο μέχρι να μαραθούν
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια για 1-2 λεπτά ακόμη.Σβήνουμε με το κρασί
  • Διαλύουμε τον κύβο σε λίγο ζεστό νερό και τον ανακατεύουμε με το αλεύρι.Το ρίχνουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος,αλατοπιπερώνουμε και μόλις πάρει μια βράση αποσύρουμε απο την φωτιά
  • Πλένουμε τις μπριζόλες,τις αλατοπιπερώνουμε και τις τηγανίζουμε σε λίγο λάδι ή βούτυρο
  • Ρίχνουμε και ανακατεύουμε το λάδι από το τηγάνι στην σάλτσα και περιχύνουμε με αυτό τις μπριζόλες
  • Σερβίρουμε με βραστά λαχανικά,πιλάφι,πατάτες τηγανιτές ή schupfnudeln(νιόκι πατάτας)
Tip:Αν θέλουμε να αποφύγουμε το τηγάνι μπορούμε τις μπριζόλες να τις ψήσουμε στο φούρνο