Πεντανόστιμες μπριζόλες αλα κρεμ με μανιτάρια απο την Ντίνα Λούδας!!
Yλικά:
- 3-4 μπριζόλες χοιρινές ή μοσχαρίσιες(μεσαίου μεγέθους)
- Αλάτι-πιπέρι
- Λάδι ή βούτυρο για τηγάνισμα
Για την σάλτσα
- 1 κρεμύδι ξερό τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- 200γρ κρέμα γάλακτος
- 1 κύβο λαχανικών(προαιρετικά)
- 2 κ.σ αλεύρι
- Αλάτι-πιπέρι
- Λίγο λάδι
Εκτέλεση:
- Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκορδο μέχρι να μαραθούν
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια για 1-2 λεπτά ακόμη.Σβήνουμε με το κρασί
- Διαλύουμε τον κύβο σε λίγο ζεστό νερό και τον ανακατεύουμε με το αλεύρι.Το ρίχνουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος,αλατοπιπερώνουμε και μόλις πάρει μια βράση αποσύρουμε απο την φωτιά
- Πλένουμε τις μπριζόλες,τις αλατοπιπερώνουμε και τις τηγανίζουμε σε λίγο λάδι ή βούτυρο
- Ρίχνουμε και ανακατεύουμε το λάδι από το τηγάνι στην σάλτσα και περιχύνουμε με αυτό τις μπριζόλες
- Σερβίρουμε με βραστά λαχανικά,πιλάφι,πατάτες τηγανιτές ή schupfnudeln(νιόκι πατάτας)
Tip:Αν θέλουμε να αποφύγουμε το τηγάνι μπορούμε τις μπριζόλες να τις ψήσουμε στο φούρνο