Μους σοκολάτας από την Νίκη Τσαρνα!
Υλικά:
- 250γρ κρέμα γάλακτος
- 250γρ κουβετούρα
- 2 αυγά
- 50-70 ζάχαρη
- Λίγο κονιάκ ή ρούμι(προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε με το μίξερ τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφικτή μαρέγκα
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να πήξει αλαφρά
- Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την ρίχνουμε στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας καλά
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος,το κονιάκ ή το ρούμι συνεχίζοντας το ανακάτεμα και τέλος την μαρέγκα όπου την ανακατεύουμε με μια σπάτουλα με απαλές κινήσεις
- Μοιράζουμε την μους σε μπολάκια ή ποτηράκια και την βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον
Πηγή συνταγής: http://www.sintagespareas.gr/