Μους μόκα απο την Νίκη Τσαρνα!!
Υλικά:
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 2 1/2 κούπες γάλα
- 300γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ
- 4 κρόκους αυγών
- 4 κ.σ νερό
- 1 1/2 κ.σ κοφτή ζελατίνα
- 1 κ.σ νες καφέ
- Λίγη βανίλια
- Σαντιγί για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
- Ρίχνουμε την ζελατίνα στις 4 κουταλιές νερό και την αφήνουμε για 5 λεπτά
- Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με την ζάχαρη και προσθέτουμε το χλιαρό γάλα με τον καφέ σιγά σιγά
- Ανακατεύουμε επι 5 λεπτά σε μπεν μαρί(επάνω σε κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει),προσθέτουμε την ζελατίνα συνεχίζοντας το ανακάτεμα και μόλις πήξει αποσύρουμε απο την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει
- Ρίχνουμε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος και την βανίλια και ανακατεύουμε ελαφρά
- Μοιράζουμε σε μπολ ή ποτήρια,βάζουμε την μους στο ψυγείο για 4-5 ώρες να παγώσει και γαρνίρουμε με σαντιγί