Μους μόκα

0
1503
Μους μόκα απο την Νίκη Τσαρνα!!
Υλικά:
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 2 1/2 κούπες γάλα
  • 300γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ
  • 4 κρόκους αυγών
  • 4 κ.σ νερό
  • 1 1/2 κ.σ κοφτή ζελατίνα
  • 1 κ.σ νες καφέ
  • Λίγη βανίλια
  • Σαντιγί για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:

  • Ρίχνουμε την ζελατίνα στις 4 κουταλιές νερό και την αφήνουμε για 5 λεπτά
  • Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με την ζάχαρη και προσθέτουμε το χλιαρό γάλα με τον καφέ σιγά σιγά
  • Ανακατεύουμε επι 5 λεπτά σε μπεν μαρί(επάνω σε κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει),προσθέτουμε την ζελατίνα συνεχίζοντας το ανακάτεμα και μόλις πήξει αποσύρουμε απο την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει
  • Ρίχνουμε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος και την βανίλια και ανακατεύουμε ελαφρά
  • Μοιράζουμε σε μπολ ή ποτήρια,βάζουμε την μους στο ψυγείο για 4-5 ώρες να παγώσει και γαρνίρουμε με σαντιγί