Η Κρητικοπούλα φιλενάδα μου Κατερίνα Παπαδάκη σήμερα μαγείρεψε ενα μυρωδάτο μοσχαράκι με καρότα και μανιτάρια που φυσικά το μοιράστηκε μαζί μου,και εγώ με την σειρά μου μαζί σας!
Υλικά:
- 1 1/2 κιλό μοσχάρι ποντίκι κομμένο σε μερίδες
- 10 κρεμμύδια για στιφάδο καθαρισμένα ολόκληρα
- 4 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
- 10 μανιτάρια φρέσκα ολόκληρα(οχι πλευρώτους) ή μια κονσέρβα
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/2 φλ. τσαγιού κονιάκ
- 10 μικρά καρότα καθαρισμένα
- 1 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
- Αλάτι-πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το μοσχάρι γυρίζοντας το απ’όλες τις πλευρές περίπου 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει
- Το βάζουμε σε μια πιατέλα και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 10 λεπτά μέχρι να μαραθούν
- Προσθέτουμε τα καρότα ολόκληρα,το κρέας,τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο και σβήνουμε με το κονιάκ και το κρασί
- Βράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ,αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας.Κατα την διάρκεια αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μην έχει ζουμιά
- Σερβίρουμε με πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές