Lila Pause

0
1315
Σοκολατάκια Lila Pause απο την Νίκη Τσαρνα!
Υλικά:
  • 400γρ τυρί κρέμα
  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • 200γρ πουρέ φράουλας
  • 150γρ ζάχαρη
  • 3 φύλλα ζαλατίνης
  • 100γρ σοκολάτα λευκή
  • 50γρ αγελαδινό βούτυρο
  • 1 κ.γ ηλιέλαιο
  • 375γρ κουβερτούρα λιωμένη για την επικάλυψη
Εκτέλεση:


  • Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος,το βούτυρο και την ζάχαρη και μόλις πάρει βράση αποσύρουμε απο την φωτιά
  • Προσθέτουμε την λευκή σοκολάτα σε κομματάκια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει
  • Έπειτα στραγγίζουμε την ζελάτινη,την ρίχνουμε και αυτή στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά
  • Τέλος ρίχνουμε το τυρί κρέμα και τον πουρέ φράουλας και ανακατεύουμε πολύ καλά
  • Σε ένα μέτριο παραλληλόγραμμο ταψάκι 14Χ18 στρώνουμε ένα κομμάτι μεμβράνη και αδειάζουμε το μείγμα.Το βάζουμε για τουλάχιστον 2 ώρες στην κατάψυξη να παγώσει καλά
  • Το βγάζουμε απο το ταψί και με ένα καλό μαχαίρι κόβουμε σε μπάρες ή μικρά τετραγωνάκια
  • Βουτάμε το κάθε σοκολατάκι στην λιωμένη κουβερτούρα και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα να στεγνώσουν
Tip:Επειδή η λιωμένη κουβερτούρα θα πήζει βουτώντας τα παγωμένα σοκολατάκια ίσως να χρειαστεί να την ξαναζεστάνουμε

Πηγή συνταγής: http://www.glykamystika.gr/