Σοκολατάκια Lila Pause απο την Νίκη Τσαρνα!
Υλικά:
- 400γρ τυρί κρέμα
- 200ml κρέμα γάλακτος
- 200γρ πουρέ φράουλας
- 150γρ ζάχαρη
- 3 φύλλα ζαλατίνης
- 100γρ σοκολάτα λευκή
- 50γρ αγελαδινό βούτυρο
- 1 κ.γ ηλιέλαιο
- 375γρ κουβερτούρα λιωμένη για την επικάλυψη
Εκτέλεση:
- Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος,το βούτυρο και την ζάχαρη και μόλις πάρει βράση αποσύρουμε απο την φωτιά
- Προσθέτουμε την λευκή σοκολάτα σε κομματάκια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει
- Έπειτα στραγγίζουμε την ζελάτινη,την ρίχνουμε και αυτή στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά
- Τέλος ρίχνουμε το τυρί κρέμα και τον πουρέ φράουλας και ανακατεύουμε πολύ καλά
- Σε ένα μέτριο παραλληλόγραμμο ταψάκι 14Χ18 στρώνουμε ένα κομμάτι μεμβράνη και αδειάζουμε το μείγμα.Το βάζουμε για τουλάχιστον 2 ώρες στην κατάψυξη να παγώσει καλά
- Το βγάζουμε απο το ταψί και με ένα καλό μαχαίρι κόβουμε σε μπάρες ή μικρά τετραγωνάκια
- Βουτάμε το κάθε σοκολατάκι στην λιωμένη κουβερτούρα και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα να στεγνώσουν
Tip:Επειδή η λιωμένη κουβερτούρα θα πήζει βουτώντας τα παγωμένα σοκολατάκια ίσως να χρειαστεί να την ξαναζεστάνουμε
Πηγή συνταγής: http://www.glykamystika.gr/