Lemon pie

0
2183
Καταπληκτική τάρτα με κρέμα λεμονιού και μαρέγκα απο την Νίκη Τσαρνα!
Υλικά:
Για την ζύμη
  • 1 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/3 της κούπας ζάχαρη
  • 2 κρόκους αυγών
  • 1κ.γ μπέικιν
  • 2 βανίλιες
  • 2 κ.σ κονιάκ
  • 1 πρέζα αλάτι
Για την κρέμα
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλ. τσαγιού νερό
  • 6 κ.σ χυμό λεμονιού
  • 4 κ.σ κοφτές κορν φλάουρ
  • 4 κ.σ κοφτές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ξύσμα ενός λεμονιού
  • 3 κρόκους αυγών
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Λίγο φρέσκο βούτυρο
Για την μαρέγκα
  • 3 ασπράδια αυγών
  • 8-10 κ.σ ζάχαρη άχνη
  • ξύσμα λεμονιού
  • ελάχιστο κρεμόριο
Εκτέλεση:


  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι,το μπέικιν,το αλάτι και το βούτυρο σε κομματάκια και το τρίβουμε με τα χέρια μας μέχρι να γίνει ψιχουλιαστό
  • Προσθέτουμε την ζάχαρη,τους κρόκους,την βανίλια,το κονιάκ και ζυμώνουμε  μέχρι η ζύμη να μαζευτεί σε μια μπάλα
  • Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά
  • Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα φύλλο στρογγυλό όσο έιναι μια φόρμα τάρτας 24 εκ και το τοποθετούμε στον πάτο.Το στρώνουμε καλά και στα τοιχώματα
  • Τρυπάμε όλη την επιφάνεια του φύλλου με ένα πιρούνι και το αφήνουμε στο ψυγείο 30 λεπτά ακόμη
  • Προθερμένουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς και ψήνουμε την τάρτα για 10 λεπτά.Την αφήνουμε να κρυώσει
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη,το κορν φλάουρ,το αλεύρι,το αλάτι,το νερό και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για ένα λεπτό
  • Χτυπάμε τα κροκάδια,τους ρίχνουμε ανακατεύοντας λίγη απο την κρέμα και όλο μαζί το ρίχνουμε στην κατσαρόλα
  • Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώ.
  • Αποσύρουμε απο την φωτιά,προσθέτουμε τον χυμό,το ξύσμα λεμονιού και λίγο βούτυρο,ανακατεύουμε και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει
  • Την απλώνουμε πάνω στην τάρτα και ετοιμάζουμε την μαρέγκα
  • Χτυπάμε τα ασπράδια με το κρεμόριο σε μαρέγκα
  • Προσθέτουμε τμηματικά την ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σφίξει καλά
  • Απλώνουμε την μαρέγκα πάνω απο την κρέμα λεμονιού,είτε ομοιόμορφα είτε με κορνέ σε διάφορα σχέδια και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 8 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η μαρέγκα
  • Μόλις κρυώσει καλά βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο