Κυπριακές ταχινόπιτες για την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο απο την Νίκη Τσαρνά!
Υλικά:
15 κομμάτια
- 800γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200γρ ταχίνι
- 200γρ ζάχαρη
- 230γρ χυμό πορτοκαλιού
- 230γρ λάδι
- 2κ.γ μπέικιν
- 3 κ.γ κανέλα
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι,το μπέικιν και το λάδι και το τρίβουμε με τα χέρια μας μέχρι να γίνει ψιχουλιαστό
- Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια αφράτη ζύμη
- Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 1 1/2 ώρα
- Σε ενα μπολ ανακατεύουμε την ζάχαρη με την κανέλα
- Χωρίζουμε την ζύμη σε 15 κομμάτια.Παίρνουμε ένα ένα κομμάτι,το ανοίγουμε σε μακρόστενο φύλλο,απλώνουμε λίγο ταχίνι,πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και την κανέλα και τυλίγουμε σε ρολό
- Το κάθε ρολό το τυλίγουμε σε σχήμα σαλιγκαριού,το αλείφουμε με ταχίνι,πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα και τις βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς,για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν
Πηγή συνταγής: http://www.sintagespareas.gr/