Κυδώνια ψητά

0
1084
Αχ αυτά τα κυδώνια!Νοστιμότατα και σε γλυκό του κουταλιού και ψητά!Η Νική Τσαρνά έφτιαξε ψητά κυδώνια με σαντιγί!Η συνταγή είναι της φίλης Eλένης Καραχριστοδούλου απο τα Κουζινοσκαλίσματα με κάποιες μικρές παραλαγές!
Υλικά:
  • 5 κυδώνια
  • 750γρ ζάχαρη
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
  • 3 βανίλιες
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • Χυμό ενός λεμονιού
  • Σαντιγί ή παγωτό
  • Κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση:


  • Πλένουμε τα κυδώνια,τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε στα 4 αφαιρώντας τα κουκούτσια και τα ραντίζουμε με το λεμόνι
  • Παίρνουμε ένα μικρό ταψάκι που να χωράει ίσα ίσα τα κυδώνια και βάζουμε μέχρι την μέση νερό
  • Διαλύουμε στο νερό την ζάχαρη και προσθέτουμε το κονιάκ,τις βανίλιες,το ξύλο κανέλας και τα κυδώνια
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 1/2 περίπου ώρα μέχρι να μαλακώσουν
  • όταν κρυώσουν σερβίρουμε με σαντιγί και κανέλα ή παγωτό