Η Νίκη Τσαρνα μας έφτιαξε λαχταριστά κουρκουμπίνια στο φούρνο που μπορούμε να τα γευτούμε άνετα και σε περίοδο νηστείας αφού χρησιμοποιεί αντί για βούτυρο ηλιέλαιο
Υλικά:
- 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
- 1/2 φλ. τσαγιού ηλιέλαιο
Για το σιρόπι
- 1 κούπα νερό
- 2 κούπες ζάχαρη
- λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
- 1 βανίλια
Εκτέλεση:
- Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά,κατεβάζουμε απο την φωτιά,προσθέτουμε την βανίλια και τις σταγόνες λεμονιού και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει καλά
- Παίρνουμε δυο δυο φύλλα,τα λαδώνουμε καλά,τα διπλώνουμε στην μέση και τα τυλίγουμε σε σφικτό ρολό(βρέχουμε την άκρη για να κολλήσει)
- Κάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα
- Τα βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξουν λίγο και τα κόβουμε σε μπουκιές ανα 2 πόντους περίπου
- Τα αραδειάζουμε σε λαμαρίνα που έχουμε πρώτα στρώσει ένα φύλλο λαδόκολλας και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στον αέρα,στους 180 βαθμούς μέχρι να χρυσίσουν
- Βουτάμε τα κουρκουμπίνια στο σιρόπι για λίγα λεπτά να σιροπιαστούν(ανάλογα πόσο σιροπιασμένα τα θέλουμε)