Κουρκουμπίνια

0
1510
Η Νίκη Τσαρνα μας έφτιαξε λαχταριστά κουρκουμπίνια στο φούρνο που μπορούμε να τα γευτούμε άνετα και σε περίοδο νηστείας αφού χρησιμοποιεί αντί για βούτυρο ηλιέλαιο
Υλικά:
  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
  • 1/2 φλ. τσαγιού ηλιέλαιο
Για το σιρόπι
  • 1  κούπα νερό
  • 2  κούπες ζάχαρη
  • λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
  • 1 βανίλια
Εκτέλεση:

  • Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά,κατεβάζουμε απο την φωτιά,προσθέτουμε την βανίλια και τις σταγόνες λεμονιού και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει καλά
  • Παίρνουμε δυο δυο φύλλα,τα λαδώνουμε καλά,τα διπλώνουμε στην μέση και τα τυλίγουμε σε σφικτό ρολό(βρέχουμε την άκρη για να κολλήσει)
  • Κάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα
  • Τα βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξουν λίγο και τα κόβουμε σε μπουκιές ανα 2 πόντους περίπου
  • Τα αραδειάζουμε σε λαμαρίνα που έχουμε πρώτα στρώσει ένα φύλλο λαδόκολλας και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στον αέρα,στους 180 βαθμούς μέχρι να χρυσίσουν
  • Βουτάμε τα κουρκουμπίνια στο σιρόπι για λίγα λεπτά να σιροπιαστούν(ανάλογα πόσο σιροπιασμένα τα θέλουμε)