Κουλουράκια πορτοκαλιού απο την Νίκη Τσαρνα!!
Υλικά:
- 1 κιλό περίπου αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 250γρ μαργαρίνη
- 2 αυγά
- μια πρέζα μαγειρική σόδα
- 2 κ.γ μπέικιν
- το χυμό και το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- 1 κρόκο διαλυμένο σε λίγο νερό για το άλειμμα
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε στο μίξερ την μαργαρίνη με την ζάχαρη καλά μέχρι να αφρατέψουν
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά,το γιαούρτι,το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού
- Ανακατεύουμε το αλέυρι,με την σόδα και το μπέικιν και το ρίχνουμε λίγο λίγο στο μείγμα ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια
- Πλάθουμε τα κουλουράκια,τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα,τα αλείφουμε με τον κρόκο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν
Πηγή συνταγής: http://www.sintagespareas.gr/