Αγαπημένο κρεμώδες γλυκό την Ανατολής μας φτιάχνει η Νίκη Τσαρνά.Καζάν Ντιπί!!
Υλικά:
- 1 λίτρο γάλα
- 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
- 2 κ.σ αλεύρι
- 2 κ.σ ρυζάλευρο
- 2 κ.σ νισεστέ ή κορν φλάουρ
- βούτυρο για το ταψί
- Ζάχαρη άχνη για το ταψί
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι,το ρυζάλευρο και το νισεστέ ή το κορν φλάουρ με λίγο απο το γάλα
- Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη και το αφήνουμε να πάρει μια βράση
- Παίρνουμε λίγες κουταλιές από το ζεστό γάλα και το ρίχνουμε ανακατεύοντας στο μπολ με το αλεύρι για να διαλυθεί καλά
- Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει
- Βουτυρώνουμε καλά ένα μέτριο ταψί και πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη
- Προσθέτουμε λίγη από την κρέμα,ανακινούμε το ταψί να πάει παντού και το βάζουμε πάνω στο μάτι σε μέτρια φωτιά να καεί λίγο η κρέμα.Σηκώνουμε με μια σπάτουλα την άκρη και ελέγχουμε
- Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα
- Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε αναποδογυρίζοντας την κρέμα στο πιάτο ώστε να ειναι η καμμένη πλευρά από πάνω
Tip:Προσοχή!Δεν πρέπει να κάψουμε πολύ την κρέμα γιατί θα πικρίσει
Πηγή συνταγής: http://www.sintagespareas.gr/