Ίκαριώτικα πιταράκια με κολοκύθα και δυόσμο απο την Νίκη Τσαρνά
Υλικά:
Για την ζύμη
- 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 15γρ νωπή μαγιά ή 1 κ.γ ξηρή
- 1 κ.γ αλάτι
- 1 κ.γ μέλι
- 1-2 κ.σ ελαιόλαδο(προαιρετικά)
Για την γέμιση
- 2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
- 1 κολοκύθα κίτρινη(1-1 1/2 κιλό)
- Δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο ή ξερό
- Αλάτι-πιπέρι
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- Λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και την μαγιά(αν η μαγιά είναι νωπή την διαλύουμε πρώτα σε λίγο χλιαρό νερό)
- Προσθέτουμε το μέλι,το λάδι και λίγο λίγο νερό μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια(αρχικά το ζυμάρι κολλάει και χρειάζεται περίπου 10 λεπτά ζύμωμα)
- Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση
- Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο,ρίχνουμε την κολοκύθα και την ανακατεύουμε μέχρι να πιει τα υγρά της
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον δυόσμο,αλάτι,πιπέρι και τα γυρνάμε στο τηγάνι για 1-2 λεπτά ακόμα.Αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει καλά
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με το ζυμάρι ένα φύλλο πάχους 1/2 εκ περίπου
- Απλώνουμε την γέμιση στο μισό και διπλώνουμε με το άλλο μισό
- Κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε λωρίδες και την κάθε λωρίδα σε κομμάτια ανα 3-4 πόντους κολλώντας λίγο με τα δάχτυλα μας τις άκρες