Φρικασέ

2
2205
Η κυρία Ρένα Γαβρίλη μας ετοίμασε ένα πραγματικά υπέροχο φρικασέ!!!

Υλικά:

  • 1 1/2 κιλό κρέας κομμένο σε μερίδες(ταιριάζει καλύτερα το αρνί ή το κατσίκι αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μοσχάρι)
  • 4 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα
  • 3 κιλά μαρούλια κομμένα στα τρία
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 2 κ.σ βούτυρο
  • Αλάτι-πιπέρι
Για το αυγολέμονο
  • 2 κ.σ αλεύρι
  • 2 κ.σ βιτάμ
  • 2 κρόκους μεγάλων αυγών
  • χυμό 1-2 λεμονιών ανάλογα τα γούστα
  • 1/2 λίτρο ζωμό απο το φαγητό
  • Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:


  • Σε  καυτό νερό ζεματάμε τα μαρούλια για 3-4 λεπτά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά
  • Σε μια κατσαρόλα πλατιά λιώνουμε το βούτυρο και ροδίζουμε το κρέας
  • Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια,τον άνηθο,τα μαρούλια,1 ποτήρι νερό,αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε με κλειστή κατσαρόλα για 1 1/2 περίπου ώρα.Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε νερό
  • Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βιτάμ,προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα
  • Ρίχνουμε το ζεστό ζωμό(όχι καυτό) και ανακατεύουμε καλά
  • Χτυπάμε τους κρόκους με το λεμόνι,ρίχνουμε λίγο χλιαρό ζωμό για να μην κόψουν τα αυγά και αλατοπιπερώνουμε
  • Περιχύνουμε το φαγητό με το αυγολέμονο και ανακινούμε την κατσαρόλα να πάει παντού
Καλή σας όρεξη!!!!
Σημείωση:Το κρέας της φωτογραφίας ήταν τράγος,και ήταν υπέροχο!!!