Η κυρία Ρένα Γαβρίλη μας ετοίμασε ένα πραγματικά υπέροχο φρικασέ!!!
Υλικά:
- 1 1/2 κιλό κρέας κομμένο σε μερίδες(ταιριάζει καλύτερα το αρνί ή το κατσίκι αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μοσχάρι)
- 4 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα
- 3 κιλά μαρούλια κομμένα στα τρία
- 1 ματσάκι άνηθο
- 2 κ.σ βούτυρο
- Αλάτι-πιπέρι
Για το αυγολέμονο
- 2 κ.σ αλεύρι
- 2 κ.σ βιτάμ
- 2 κρόκους μεγάλων αυγών
- χυμό 1-2 λεμονιών ανάλογα τα γούστα
- 1/2 λίτρο ζωμό απο το φαγητό
- Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε καυτό νερό ζεματάμε τα μαρούλια για 3-4 λεπτά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά
- Σε μια κατσαρόλα πλατιά λιώνουμε το βούτυρο και ροδίζουμε το κρέας
- Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια,τον άνηθο,τα μαρούλια,1 ποτήρι νερό,αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε με κλειστή κατσαρόλα για 1 1/2 περίπου ώρα.Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε νερό
- Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βιτάμ,προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα
- Ρίχνουμε το ζεστό ζωμό(όχι καυτό) και ανακατεύουμε καλά
- Χτυπάμε τους κρόκους με το λεμόνι,ρίχνουμε λίγο χλιαρό ζωμό για να μην κόψουν τα αυγά και αλατοπιπερώνουμε
- Περιχύνουμε το φαγητό με το αυγολέμονο και ανακινούμε την κατσαρόλα να πάει παντού
Καλή σας όρεξη!!!!
Σημείωση:Το κρέας της φωτογραφίας ήταν τράγος,και ήταν υπέροχο!!!