Υλικά:
- 1200γρ χοιρινό κομμένο σε μερίδες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκορδο πολτοποιημένες
- 1 1/2 κιλό πατάτες κομμένες
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
- 1 κουτί χυμό ντομάτας
- 2 ξυλάκια κανέλας
- 3 φύλλα δάφνης
- 6-8 σπυριά μπαχάρι
- 1 κοφτή κ.σ ζάχαρη ή μέλι
- Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο
- Προσθέτουμε το κρέας και το ανακατεύουμε να σοταριστεί για 5 λεπτά
- Ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε για 2 λεπτά
- Προσθέτουμε τις πατάτες,την ντομάτα,την κανέλα,το μπαχάρι,την δάφνη,την ζάχαρη,1 λιτρο νερό,αλατοπιπερώνουμε,ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σιγοβράζουμε για 1 1/2 ώρα περίπου.Αν χρειαστεί κατά την διάρκεια προσθέτουμε νερό