Υλικά
- 1 κιλό αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο
- 2 κρεμμυδια ξερά ψιλοκομμένα
- 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 1 ματσάκι άνηθο
- 2-3 μεγάλες πατάτες χοντροκομμένες
- 1 κουτί τοματοχυμό
- αλάτι-πιπέρι
- 1 κούπα λάδι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι και τα καρότα
- Ρίχνουμε τον αρακά,χωρίς να τον έχουμε αποψύξει,και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για άλλα 5 λεπτά ανακατευόντας καλά
- Προσθέτουμε τις πατάτες,τον χυμό,τον άνηθο,αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τόσο νερό μέχρι να σκεπαστεί ο αρακάς
- Σιγοβράζουμε μέχρι το φαγητό μας να μείνει με την σάλτσα του,χωρίς υγρά.Αν χρειαστεί ενδιάμεσα συμπληρώνουμε νερό