Λατρεύω τους ξηρούς καρπούς!Και ιδιαίτερα στα γλυκά.Η φίλη μου Ντίνα Λούδας λοιπόν σήμερα μου έστειλε αυτη την τέλεια συνταγή για τάρτα με γέμιση αμύγδαλο!!
Υλικά:
για την ζύμη
- 180γρ αλεύρι
- 70γρ αμύγδαλα τριμμένα
- 75γρ ζάχαρη
- 120γρ βούτυρο λιωμένο
- 1/2 κ.γ μπέικιν
- 1-2 κ.σ γάλα
για την γέμιση
- 125γρ αμύγδαλα τριμμένα
- 90γρ ζάχαρη
- γάλα ή σαντιγύ (όσο πάρει για να γίνει κρέμα η γέμιση)
- ξύσμα ενός λεμονιού
- Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το βούτυρο,την ζάχαρη και το γάλα
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
- Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα τριμμένα αμύγδαλα
- Τα ρίχνουμε στο μείγμα και ζυμώνουμε μέχρι να μην κολλάει στα χέρια μας η ζύμη.Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι
- Ετοιμάζουμε την γέμιση ανακατεύοντας τα τριμμένα αμύγδαλα,την ζάχαρη και όσο γάλα ή σαντιγύ πάρει μέχρι να γίνει μια κρέμα
- Βουτυρώνουμε ελαφρά μια ταρτιέρα ή ένα μικρό ταψάκι
- Χωρίζουμε το ζυμάρι στα δυο και ανοίγουμε δυο φύλλα.Στρώνουμε το ένα στην ταρτιέρα
- Απλώνουμε την γέμιση σε όλη την επιφάνεια και καπακώνουμε με το άλλο φύλλο
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς,35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη