Αμυγδαλωτά

0
3216
Τρελαίνομαι για αμυδγαλωτά!Και η Νίκη Τσαρνά ετοίμασε μια πολύ νόστιμη και εύκολη συνταγή απο τις συνταγές της παρέας!
Υλικά:
  • 1/2 κιλό αμυγδαλόψιχα αλεσμένη σε σκόνη
  • 1 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κ.σ ανθόνερο
  • γαρύφαλλα
Εκτέλεση:


  • Βράζουμε για 7-8 λεπτά την κρυσταλλική ζάχαρη με το νερό και το αφήνουμε να κρυώσει
  • Προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα και ανακατεύουμε μέχρι να ζυμωθούν καλά
  • Ρίχνουμε το ανθόνερο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγο ακόμα
  • Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και πλάθουμε τα αμυγδαλωτά σε σχήμα αχλαδιού
  • Τα τυλίγουμε στην ζάχαρη άχνη,καρφώνουμε στην κορυφή από ένα γαρύφαλλο και τα αφήνουμε να στεγνώσουν για κάποιες ώρες