Τρελαίνομαι για αμυδγαλωτά!Και η Νίκη Τσαρνά ετοίμασε μια πολύ νόστιμη και εύκολη συνταγή απο τις συνταγές της παρέας!
Υλικά:
- 1/2 κιλό αμυγδαλόψιχα αλεσμένη σε σκόνη
- 1 φλ. τσαγιού νερό
- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 κ.σ ανθόνερο
- γαρύφαλλα
Εκτέλεση:
- Βράζουμε για 7-8 λεπτά την κρυσταλλική ζάχαρη με το νερό και το αφήνουμε να κρυώσει
- Προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα και ανακατεύουμε μέχρι να ζυμωθούν καλά
- Ρίχνουμε το ανθόνερο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγο ακόμα
- Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και πλάθουμε τα αμυγδαλωτά σε σχήμα αχλαδιού
- Τα τυλίγουμε στην ζάχαρη άχνη,καρφώνουμε στην κορυφή από ένα γαρύφαλλο και τα αφήνουμε να στεγνώσουν για κάποιες ώρες