Γλώσσα τηγανητή με κουρκούτι μπύρας

0
3219

Υλικά:

  • 1 κιλό φιλέτο γλώσσας
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για το κουρκούτι μπύρας
  • 2 φλ. τσαγιού μπύρα
  • 1 αυγό
  • Αλεύρι όσο πάρει για να γίνει ένα πηκτός χυλός
  • Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:

    • Σε ένα μπολ βάζουμε την μπύρα,το αυγό,αλάτι-πιπέρι και λίγο αλεύρι ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να έχουμε ένα πηκτό χυλό
    • Αφήνουμε το χυλό να σταθεί για 30 λεπτά,βουτάμε τις γλώσσες αφού πρώτα τις έχουμε αλατοπιπερώσει και τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις δυο πλευρές
    • Σερβίρουμε ιδανικά με πατατοσαλάτα ή οποιαδήποτε σαλάτα της αρεσκείας μας