Υλικά:
- 1 κιλό φιλέτο γλώσσας
- Αλάτι-πιπέρι
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για το κουρκούτι μπύρας
- 2 φλ. τσαγιού μπύρα
- 1 αυγό
- Αλεύρι όσο πάρει για να γίνει ένα πηκτός χυλός
- Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ βάζουμε την μπύρα,το αυγό,αλάτι-πιπέρι και λίγο αλεύρι ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να έχουμε ένα πηκτό χυλό
- Αφήνουμε το χυλό να σταθεί για 30 λεπτά,βουτάμε τις γλώσσες αφού πρώτα τις έχουμε αλατοπιπερώσει και τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις δυο πλευρές
- Σερβίρουμε ιδανικά με πατατοσαλάτα ή οποιαδήποτε σαλάτα της αρεσκείας μας