Υλικά:
- 1 πακέτο φύλλο κανταϊφι
- 300γρ τυριά τριμμένα που λιώνουν
- 200γρ ζαμπόν ή μπέικον ψιλοκομμένο
- 250γρ μανιτάρια τεμαχισμένα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 800γρ φρέσκο γάλα
- 250γρ βούτυρο
- 2 αυγά
- 6 κ.σ αλεύρι
- αλάτι-πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε 2 κ.σ ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί
- Προσθέτουμε τα ζαμπόν και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για λίγο ακόμα
- Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε 6 κ.σ βούτυρο,προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να πάρει ένα ξανθό χρώμα
- Προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι η κρέμα μας να πήξει
- Αποσύρουμε απο την φωτιά ρίχνουμε τα αυγά χτυπήμένα και το μείγμα με τα τυριά και τα μανιτάρια,αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε
- Παίρνουμε το φύλλο κανταϊφι και το ανοίγουμε με τα χέρια μας για να γίνει αφράτο
- Βάζουμε σε ένα ταψί τα 2/3 απο το φύλλο,λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και τα βουτυρώνουμε καλά
- Από πάνω στρώνουμε την γέμιση και πάνω της τοποθετούμε το υπόλοιπο φύλλο και περιχύνουμε με οτι βούτυρο έχει μείνει
- Πιέζουμε με τα χέρια μας ελαφρά την πίτα και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια
Πηγή συνταγής: Άκης Πετρετζίκης http://www.oisyntagesmoy.gr