Υλικά:
- 500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
- 3 αυγά
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 κ.γ μπέικιν
- 3-4 βανίλιες
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 1 κ.γ ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κ.γ ξύσμα λεμονιού
- 4 κ.σ καρυδόψυχα
- 4 κ.σ αμυγδαλόψυχα
- 4 κ.σ σταφίδες ξανθές
- 4 κ.σ ινδική καρύδα
- 4 κ.σ τριμμένη κουβερτούρα
- 1/2 κούπα χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα και συνεχίζουμε ρίχνοντας τις βανίλιες και τα ξύσματα
- Ρίχνουμε εναλλάξ χυμό-γιαούρτι-αλεύρι και χτυπάμε στην χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά
- Προσθέτουμε την καρυδόψυχα,την αμυγδαλόψυχα,την ινδική καρύδα,την τριμμένη κουβερτούρα,τις σταφίδες και την ινδική καρύδα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο στρογγυλό ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμους για 45 λεπτά περίπου(δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί η βασιλόπιτα όπως τα κέικ)
- Αφήνουμε την βασιλόπιτα να κρυώσει λίγο,ξεφορμάρουμε και διακοσμούμε
Πηγή συνταγής: http://www.sintagespareas.gr/