Φανταστικό γλυκό ψυγείου σαν προφιτερόλ!!Ενα πραγματικά εξαιρετικό γλυκάκι,πολύ εύκολο και ελαφρύ που ανακάλυψα στις μαγειρικές ομάδες του facebook που σουλατσάρω συνεχώς!
Υλικά:
3 συσκευασίες κρουασανάκια με γέμιση μιλφέιγ
Για την κρέμα
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια
500ml γάλα φρέσκο
Για την γκανάς
250ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
250γρ κουβερτούρα
1 κ.σ βούτυρο
1 κ.σ μέλι
1 κ.σ κονιάκ
Για το γαρνίρισμα
1 φακελάκι σαντιγί garni
200ml γάλα φρέσκο
Τριμμένη σοκολάτα
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τη γκανάς.Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση κατεβάζουμε από την φωτιά,ρίχνουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια,το βούτυρο,το μέλι και το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.Την αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα ζαχαροπλαστικής με 500ml γάλα(η συσκευασία γράφει 400ml αλλά την ήθελα λίγο πιο αραιή)για 5 λεπτά.
Κόβουμε τα κρουασανάκια στη μέση και τα βάζουμε σε ένα πυρέξ(εγώ χρησιμοποίησα βαθιά μπολ,μπορείτε και σε ατομικά ποτηράκια).
Από πάνω απλώνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής και ανακινούμε λίγο το πυρέξ να πάει η κρέμα και ανάμεσα στα κρουασανάκια.
Τέλος ρίχνουμε τη γκανάς σε ολόκληρη την επιφάνεια
Χτυπάμε τη σαντιγί με 200ml γάλα μέχρι να πήξει και γαρνίρουμε και απο πανω πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα