Υλικά:
- 500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
- 250γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
- 5 αυγά
- 1/2 κ.γ μαχλέπι αλεσμένο
- 1/2 κ.γ μαστίχα κοπανισμένη
- 2 κ.γ μπέικιν
- 1 φλ. τσαγιού τρούφα(προαιρετικά)
- Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
- φλουρί
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα
- Ρίχνουμε το μαχλέπι,την μαστίχα και εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.Τέλος ρίχνουμε την τρούφα
- Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι 28 εκ,βάζουμε στον πάτο ένα κομμάτι λαδόκολλα, απλώνουμε το μείγμα και βυθίζουμε σε ένα σημείο το φλουρί τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς,για 1 ώρα περίπου
- Βγάζουμε απο τον φούρνο,μόλις κρυώσει λίγο βγάζουμε την βασιλόπιτα απο το ταψί,πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη και αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει καλά