Τυροπιτάρια

0
7492

Υλικά:

Για την ζύμη

  • 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 220-250γρ νερό(όσο πάρει)
  • 2 κ.σ ξύδι
  • 1 1/2 κ.γ αλάτι
  • 90γρ λάδι
Για την γέμιση
  • 500γρ φέτα τριμμένη με το χέρι
  • 3 κ.σ γιαούρτι
  • 1 αυγό
  • πιπέρι
Εκτέλεση:

  • Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι,το ξύδι,το λάδι,το αλάτι και ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό ζυμώνοντας μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια
  • Την κάνουμε μπάλα,την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για την γέμιση
  • Χωρίζουμε την ζύμη σε 10-12 μπαλάκια,παίρνουμε ένα ένα μπαλάκι,το ανοίγουμε σε λεπτό παραλληλόγραμμο φύλλο,βάζουμε στο καθένα απο μια γεμάτη κουταλιά γέμιση και τα κλέινουμε προσεκτικά σε φάκελο
  • Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν

Πηγή συνταγής: Άκης Πετρετζίκης