Υλικά:
Για την ζύμη
- 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 220-250γρ νερό(όσο πάρει)
- 2 κ.σ ξύδι
- 1 1/2 κ.γ αλάτι
- 90γρ λάδι
Για την γέμιση
- 500γρ φέτα τριμμένη με το χέρι
- 3 κ.σ γιαούρτι
- 1 αυγό
- πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι,το ξύδι,το λάδι,το αλάτι και ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό ζυμώνοντας μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια
- Την κάνουμε μπάλα,την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για την γέμιση
- Χωρίζουμε την ζύμη σε 10-12 μπαλάκια,παίρνουμε ένα ένα μπαλάκι,το ανοίγουμε σε λεπτό παραλληλόγραμμο φύλλο,βάζουμε στο καθένα απο μια γεμάτη κουταλιά γέμιση και τα κλέινουμε προσεκτικά σε φάκελο
- Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν
Πηγή συνταγής: Άκης Πετρετζίκης