Υλικά:
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 200γρ φέτα
- 200γρ ανθότυρο
- 200γρ κασέρι
- 5 αυγά
- 4 κ.σ βούτυρο
- 4 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
- αλάτι-πιπέρι
- Ελαιόλαδο για το άλειμμα
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο
- Προσθέτουμε το αλέυρι και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να χρυσίσει
- Ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να πήξει
- Αποσύρουμε απο την φωτιά,προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα,αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.Αφήνουμε την μπεσαμέλ να κρυώσει
- Ρίχνουμε τα τυριά τριμμένα στην κρέμα και ανακατέυουμε
- Σε ένα μεγάλο λαδωμένο ταψί στρώνουμε τα μισά φύλλα,λαδώνοντας τα ένα ένα
- Αδειάζουμε την γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία πάλι λαδώνουμε ένα ένα
- Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια