Τραχανόπιτα

0
1623
Υλικά:
  • 3 φλ. τσαγιού γλυκό τραχανά
  • 700ml φρέσκο γάλα καυτό
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ μπέικιν
  • 300γρ φέτα τριμμένη
  • 4 αυγά
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 φλ. τσαγιού περίπου αλέυρι για όλες τις χρήσεις(όσο πάρει μέχρι να γίνει ένας παχύρευστος χυλός)
Εκτέλεση:

  • Βάζουμε σε ένα μπολ τον τραχανά μαζί με το γάλα και το αφήνουμε περίπου 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει
  • Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τον τραχανά με το γάλα.την φέτα,το λάδι,αλάτι,πιπέρι,το μπέικιν,το αλέυρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμους μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια