Το ρυζόγαλο της γιαγιάς

0
4538

Υλικά:

  • 1  λίτρο φρέσκο γάλα
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι καρολίνα
  • 4-5 κ.σ ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:

    • Σε ένα μπολάκι βάζουμε το ρύζι με 1 φλιτζανάκι νερό και το αφήνουμε να σταθεί για 1 ώρα
    • Ρίχνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το ρύζι(χωρίς να το σουρώσουμε) και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει περίπου μισή ώρα
    • Προσθέτουμε την ζάχαρη,τις βανίλιες αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις ακόμα ανακατεύοντας και αποσύρουμε από την φωτιά
    • Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολάκια,πασπαλίζουμε με κανέλα και αφήνουμε να κρυώσει καλά
    • Τοποθετούμε στο ψυγείο