Υλικά:
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι καρολίνα
- 4-5 κ.σ ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολάκι βάζουμε το ρύζι με 1 φλιτζανάκι νερό και το αφήνουμε να σταθεί για 1 ώρα
- Ρίχνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το ρύζι(χωρίς να το σουρώσουμε) και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει περίπου μισή ώρα
- Προσθέτουμε την ζάχαρη,τις βανίλιες αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις ακόμα ανακατεύοντας και αποσύρουμε από την φωτιά
- Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολάκια,πασπαλίζουμε με κανέλα και αφήνουμε να κρυώσει καλά
- Τοποθετούμε στο ψυγείο