Αγαπημένο λαχανόρυζο!Εύκολο,απλό και πολύ νόστιμο φαγητό.Η γιαγιά μου πάντα το έφτιαχνε με μπόλικο λεμονάκι,έτσι το συνέχισε και η μαμά και φυσικά δεν θα μπορούσα να χαλάσω εγώ την παράδοση!
Υλικά:
- 1 μέτριο λάχανο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
- 1-1 1/2 κούπα ρύζι(Εγώ βάζω μπόλικο ρύζι και το κίτρινο το Αμερικάνικο για να είναι σπυρωτό)
- 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
- Λεμόνι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Πλένουμε το λάχανο,το καθαρίζουμε από τα εξωτερικά φύλλα και το κόβουμε σε κομμάτια
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί
- Προσθέτουμε το λάχανο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμη
- Ρίχνουμε 1 κούπα νερό και σιγοβράζουμε το λάχανο μέχρι να μαλακώσει(όχι να λιώσει)
- Προσθέτουμε το ρύζι,αλάτι,πιπέρι και 2 κούπες καυτό νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να μείνει το λαχανόρυζο χωρίς ζουμιά.Αν χρειαστεί κατά την διάρκεια προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη
- Σερβίρεται ζεστό ή κρύο με μπόλικο λεμονάκι