Υλικά:
- 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ αλάτι
- 1 πρέζα ζάχαρη
- Νερό χλιαρό όσο πάρει
- Λευκό τυρί τριμμένο
- Λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι,την μαγιά,την ζάχαρη,το αλάτι και ρίχνουμε λίγο λίγο χλιαρό νερό,ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια ζύμη εύπλαστη που να μην κολλάει
- Χωρίζουμε την ζύμη σε 10 μπάλες
- Παίρνουμε ένα ένα μπαλάκι και σε αλευρωμένη επιφάνεια το ανοίγουμε σε λεπτό στρογγυλό φύλλο
- Πασπαλίζουμε με τριμμένη φέτα και απο πάνω βάζουμε άλλο ένα φύλλο που το έχουμε ανοίξει στο ίδιο μέγεθος
- Κλείνουμε το τηγανόψωμο γύρω γύρω πατώντας το καλά και το τηγανίζουμε και απο τις δυο πλευρές σε καυτό λάδι
- Με τον ίδιο τρόπο ετοιμάζουμε και τα υπόλοιπα τηγανόψωμα
- Τα αφήνουμε να στραγγίξουν απο το πολύ λάδι σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας