Υλικά:
- 1 δόση ζύμη τάρτας που θα βρείτε εδώ
- 2 φιλετάκια κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 πιπεριές φλωρίνης ψημένες,ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
- 1 κονσέρβα τεμαχισμένα μανιτάρια
- 250γρ τυρί τριμμένο
- 1/2 φλ τσαγιού λευκό κρασί
- Αλάτι-πιπέρι
- Μαιντανό
- 1 κ.σ βούτυρο
- 2 κ.σ αλεύρι
- 1 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
- Λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Ετοιμάζουμε την ζύμη τάρτας σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρούμε εδώ
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για μερικά λεπτά ακόμα ανακατεύοντας το συνεχώς
- Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα μανιτάρια
- Μόλις πιουν όλα τα υγρά προσθέτουμε τις πιπεριές και τον μαιντανό,αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε απο την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει
- Σε ένα κατσαρολάκι ετοιμάζουμε μια αραιή μπεσαμελ.Βάζουμε την 1 κ.σ βούτυρο,μόλις λίωσει προσθέτουμε το αλέυρι,ανακατεύουμε και στην συνέχεια ρίχνουμε το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πήξει
- Αλατοπιπερώνουμε την κρέμα και την ρίχνουμε στο μείγμα με το κοτόπουλο
- Απλώνουμε την γέμιση πάνω στην ζύμη,πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια