Τα γεμιστά της τεμπέλας!!
Θα μπορούσαμε να το πούμε και ριζότο λαχανικών!Έχει όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε γεμιστά χωρίς όμως να ανοίξουμε ντομάτες και πιπεριές!
Υλικά:
- 2 φλ. τσαγιού ρύζι για γεμιστά(εγώ παντού χρησιμοποιώ το κίτρινο ρύζι γιατί μου αρέσει να είναι σπυρωτό)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 μελιτζάνα σε μικρά κυβάκια
- 2 κολοκυθάκια σε μικρά κυβάκια
- 1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1/2 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1/2 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ πελτέ
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
- Λίγο δυόσμο
- 1/2 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο και τα λαχανικά
- Ρίχνουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά
- Προσθέτουμε 4 φλιτζάνια νερό ζεστό,τον πελτέ,άνηθο,μαιντανό,δυόσμο,αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι(όχι να λιώσει)
- Αν χρειαστεί κατά την διάρκεια προσθέτουμε λίγο νερό
- Σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 2-3 λεπτά και σερβίρουμε