Τα γεμιστά της τεμπέλας

1
5086
Τα γεμιστά της τεμπέλας
Τα γεμιστά της τεμπέλας!!

Θα μπορούσαμε να το πούμε και ριζότο λαχανικών!Έχει όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε γεμιστά χωρίς όμως να ανοίξουμε ντομάτες και πιπεριές!

Υλικά:

  • 2 φλ. τσαγιού ρύζι για γεμιστά(εγώ παντού χρησιμοποιώ το κίτρινο ρύζι γιατί μου αρέσει να είναι σπυρωτό)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 μελιτζάνα σε μικρά κυβάκια
  • 2 κολοκυθάκια σε μικρά κυβάκια
  • 1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1/2 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ πελτέ
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • Λίγο δυόσμο
  • 1/2 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:


    • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο και τα λαχανικά
    • Ρίχνουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά
    • Προσθέτουμε 4 φλιτζάνια νερό ζεστό,τον πελτέ,άνηθο,μαιντανό,δυόσμο,αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι(όχι να λιώσει)
    • Αν χρειαστεί κατά την διάρκεια προσθέτουμε λίγο νερό
    • Σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 2-3 λεπτά και σερβίρουμε