Στριφτάρια με κιμά

0
3318
Υλικά:
  • 6 φύλλα κρούστας για πίτες
  • 750γρ κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 3 πράσα σε λεπτές ροδέλες(μόνο το άσπρο μέρος)
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 κούπα κρασί λευκό
  • 150γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1/2 φλ τσαγιού ελαιόλαδο + για το άλειμμα των φύλλων
  • Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:


  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα μέχρι να μαραθούν
  • Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα ανακατεύοντας
  • Σβήνουμε με το κρασί.προσθέτουμε το ξυλάκι κανέλας,αλάτι,πιπέρι και σιγοβράζουμε
  • Μόλις εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε 1 κούπα νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να ρουφίξει τα υγρά του
  • Αποσύρουμε από την φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο ρίχνουμε το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε
  • Παίρνουμε ένα ένα φύλλο,πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια με τον κιμά και τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό αλείφοντας το φύλο με λάδι για να μην σπάσει.Τέλος το τυλίγουμε σε σαλιγκάρι
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν τα στριφτάρια