Υλικά:
- 6 φύλλα κρούστας για πίτες
- 750γρ κιμά μοσχαρίσιο
- 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 3 πράσα σε λεπτές ροδέλες(μόνο το άσπρο μέρος)
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1 κούπα κρασί λευκό
- 150γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1/2 φλ τσαγιού ελαιόλαδο + για το άλειμμα των φύλλων
- Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα μέχρι να μαραθούν
- Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα ανακατεύοντας
- Σβήνουμε με το κρασί.προσθέτουμε το ξυλάκι κανέλας,αλάτι,πιπέρι και σιγοβράζουμε
- Μόλις εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε 1 κούπα νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να ρουφίξει τα υγρά του
- Αποσύρουμε από την φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο ρίχνουμε το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε
- Παίρνουμε ένα ένα φύλλο,πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια με τον κιμά και τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό αλείφοντας το φύλο με λάδι για να μην σπάσει.Τέλος το τυλίγουμε σε σαλιγκάρι
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν τα στριφτάρια